Makelaarsopleiding - opleiding makelaar-taxateur onroerende zaken

Makelaarsopleiding

opleiding makelaar-taxateur onroerende zaken

Woningen

Als je aan makelaar denkt, dan denk je aan een makelaar in woningen. De woningmakelaardij is toch wel de meest bekende richting die mensen kennen. Houdt je bezig met de aankoop en verkoop van woningen. De verkoop van nieuwbouwprojecten is erg leuk. Maar ook het aankopen en verkopen van bestaande bouw is telkens weer een uniek resultaat van uiteenlopende typen mensen.

De Nederlandse woningmarkt

De Nederlandse woningmarkt is een leuke en interessante vastgoedsector. Er is sinds het begin van de vorige eeuw geen kwantitatief woningtekort meer. Zou de overheidsactiviteit 'volkshuisvesting' dus eigenlijk kunnen worden opgeheven? Nou, dat niet direct, want er blijft een zogenaamd kwalitatief woningtekort. Er is een overschot aan goedkope, slechte en te kleine woningen in het Westen van het land. Terwijl er een tekort is aan ruime, goedkopen woningen in de rest van het land.

Herstructurering na-oorlogse wijken

Dit is de reden dat de na-oorlogse wijken nu worden geherstructureerd. De herstructurering heeft tot doel om de verouderde woningvoorraad tijdig te transformeren in leefbare woonwijken. Getto-vorming en no-go wijken moeten te allen tijde worden voorkomen. Nederland kan er trots op zijn dat de sociale segregatie nauwelijks voorkomt. Dat komt omdat het aantal achterstandswijken ten opzichte van het buitenland relatief beperkt blijft. En dit heeft zijn oorzaak in de volgende ruimtelijke ordenings inspanningen. De sociale woningen in Nederland, en dat zijn er veel, zijn gebouwd tussen de koopwoningen. Zo is voorkomen dat er sociale segregatie ontstaat. Van de 6 miljoen woningen in Nederland zijn er 2 miljoen sociale woningbouw; dus 1 op de 3 woningen is sociale woningbouw!

Nieuwbouw woningen
De grote aannemers en projectontwikkelaars tonen op hun website vaak zeer overzichtelijk hun nieuwbouwprojecten. Je kan meestal per plaats zoeken. Grote aannemers en projectontwikkelaars zijn:
 • de BAM; de grootste in Nederland
 • AM Wonen; zelfstandig onderdeel van de BAM
 • Heijmans; een van de anderen groten
 • Proper Stok; zelfstandig onderdeel van Heijmans
  Andere vastgoedbranches
  Kom meer te weten over de verschillende vastgoedsectoren:
 • Winkels; meer over commercieel vastgoed makelaars, gespecialiseerd in winkels,
 • Kantoren en bedrijsruimte; meer over commercieel vastgoed makelaars, gespecialiseerd in kantoren en bedrijfsruimte. • Home - De vastgoedbranche - Sitemap