Makelaarsopleiding - opleiding makelaar-taxateur onroerende zaken

Makelaarsopleiding

opleiding makelaar-taxateur onroerende zaken

Nederlands eerste makelaar

Het zijn er niet veel die het kunnen zeggen. Maar in Nederland is er toch echt 1 persoon die het makelaarsvak in Nederland heeft geintroduceerd. En dat is de heer Cor van Zadelhoff. Tegenwoordig heet het bedrijf DTZ Zadelhoff, en is de heer Cor van Zadelhoff niet meer formeel actief betrokken bij de bedrijfsvoering. Maar uiteraard is de heer Van Zadelhoff nog actief op de (Europese) vastgoedmarkt.
In de jaren '60 werd het vak makelaardij geboren
Tot in de jaren '60 werd vastgoed vaak zonder intermediairs aan- en verkocht. Er was nog sprake van een professionele vastgoedmarkt. De heer Van Zadelhoff was een van de eersten die zich als tussenpersoon opwierpen. Door goede verkoopinspanningen en een goede kennis van de markt is hij zijn makelaarshonorarium, de zogenaamde courtage, waard. Het vak makelaar is geboren! Sindsdien heeft de heer Van Zadelhoff bijgedragen aan de ontwikkeling van het vakgebied vastgoedmakelaardij.
Reeds sinds 1968 actief
Het bedrijf DTZ Zadelhoff bericht hierover het volgende; In 1968 richtte drs. Cor van Zadelhoff het kantoor Zadelhoff Makelaars op. Van Zadelhoff besloot zich als eerste makelaar in Nederland te specialiseren in bemiddeling en advies op het gebied van beleggers in bedrijfsmatig onroerend goed. Cor van Zadelhoff is als adviseur nog steeds sterk betrokken bij DTZ Zadelhoff. Regelmatig brengt hij zijn ervaring in en treedt hij op als gastheer tijdens een van relatie-evenementen.
Hoe word ik een makelaar?
Zie de andere pagina's over het vak makelaardij.
  • Kenmerken makelaar; de typische kenmerken van een makelaar,
  • De makelaardij; de inside comrmatie van het makelaardij-vak,  • Home - De makelaardij - Sitemap